Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z baraninką

Zapiekanka z baraninką

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 8227

Inne, dobre

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso podsmazamy, dodajemy zeszklona cebulke, czosnek i cała reszte oprocz groszku i puree ziemniaczanego

  2. Gotujemy na wolnym ogniu okolo godzinki aby ladnie przeszly smaki. Wiadomo sol i pieprz. Na sam koniec na 5 minut dodajemy groszek

  3. Wylewamy do brytfanki czy naczynia do zapiekania. studzimy, kladziemy na wierzch puree ziemniaczane ( rozkladaz puree jak jest cieple to łatwo sie rozsmaruje i mozna zrobic jakies wzorki) Gotową zapiekanke mozna trzymac w lodówce i przed przyjsciem gosci dajemy ja do piekarnika w zaleznosci od wielkosci na okolo godzine aby byla gorąca w temperaturze 150

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 08 czerwca 2011 No chłopie ale pychota...rewelacja, proszę o więcej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

golona102 05 czerwca 2011 No bo to jest pie, no i co? hehe. Że nie podałem angielskiej nazwy to coś złego? W anglii nie znajdziesz krupniku tylko " barley soup" :) nazwa to pikuś

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 04 czerwca 2011 Przecież to nic innego niż angielski shepherd''s pie (czyli zapielanka pasterska.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń