Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z boczkiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 918
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 236
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 918
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 236
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój na talarki. Wrzuć na gorącą wodę i gotuj ok. 5 min. Następnie odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia. Boczek lub szynkę podsmaż na patelni razem z cebulą, pokrojoną w piórka. Wyłóż na ziemniaki.
W miseczce roztrzep jajko, dodaj do niego śmietanę i kilka łyżek mleka. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wylej równomiernie na ziemniaki.
Całość posyp tartym żółtym serem. Piecz w temperaturze 180° C, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 40 min), a ser się rozpuści. Danie podawaj posypane posiekanym rozmarynem.Źródło: Na żywo