Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 444
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 469
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 444
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 469
Składniki
Gotujemy makaron, tak by byl na wpol twardy (all dente), Wode solimy i dodajemy oleju aby makaron nie skleil sie
Gotujemy brokule na osolonej wodzie
Po ugotowaniu obydwu skladnikow odesadzamy i przesypujemy do miski dokladnie mieszajac
Przygotowujemy sos. Na patelni z oliwa dusimy drobno posiekana cebulke do momentu kiedy bedzie odpowiednio miekka. Dodajemy smietane, oregano, bazylie sol i pieprz wedle uznania. Kiedy smietana "zagotuje sie" przelewamy sos do miski i dokladnie wszystko mieszkamy
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok 180 stopni
Calosc wykladamy do naczynia zaroodpornego.
Na tarce scieramy zloty ser i posypujemy nim wierzch zapiekany
Naczynie zaroodporne wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut bo momentu az ser zacznie sie ladnie rumienic
Po uplywie ok.30 minut wyjmujemy z piekarnika nasza zapiekanke i czekamy az lekko wystygnie i zwiaze.
SMACZNEGO ! :)