Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje córki lubią zapiekanki, więc pomyślałam że przemycę im brukselkę ale nie udało się :) wszystko z zapiekanki zostało zjedzone oprócz brukselki. :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Brukselkę obgotowujemy 5 minut z odrobiną soli, cukru i kwasku cytrynowego. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dno układamy oskrobane, pokrojone w kawałki ziemniaki, które posypujemy przyprawą do ziemniaków. Następnie układamy pieczarki pokrojone w pół plasterki, posypujemy kukurydzą i wykładamy brukselkę.
Ubijamy jajka ze śmietaną i majonezem dodajemy łyżeczkę kucharka i wylewamy na brukselkę. Na wierzch układamy rozbite i obsypane przyprawą do drobiu plastry z indyka, na które posypujemy masło.
Wstawiamy do piekarnika przykrywając pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy ponad godzinę w 180 * sprawdzamy widelcem czy mięso i ziemniaki są miękkie.