Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z bułek i masy jajecznej

Zapiekanka z bułek i masy jajecznej

Autor: Steve

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1460

Dodano: 21.04.2017

Odsłon: 127

Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!

Składniki

  • bułki czerstwe 4-5 szt
  • jaja 4 szt
  • mozzarella w bloku 100 g
  • wędlina 10 plastrów
  • śmietana 12% 3 łyżki
  • kucharek do smaku
  • starta gałka muszkatołowa do smaku
  • oregano do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, poukładać pokrojone w kromki bułki (jedna warstwa). Jaja wymieszać z przyprawami i śmietaną. Dodać pokrojoną w plasterki wędlinę i startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać bułki, ale tylko połową, ponieważ należy ponownie ułożyć kromki bułek i zalać pozostałą masą.

  2. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Kroić spore porcje zapiekanki, żeby się nie rozpadła. Przyozdobić np. świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń