Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z chleba"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
Kalafior opłucz i podziel na różyczki. Ugotuj go w osolonym wrzątku. Pora oczyść i pokrój w grube plasterki. Chleb i mięso pokrój na kawałki.
Pora przesmaż na maśle. Dodaj kalafiora, chleb i mięso. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż do formy żaroodpornej.
Jajka roztrzep z mlekiem. Zalej w formie. Posyp serem i tymiankiem. Piecz 25 minut w 180°C.Źródło: Takie jest życie