Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na obiad i kolację ze znajomymi.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Podsmażamy mięso mielone na rozgrzanym oleju, wraz z cebulą pokrojona w kostkę i czosnkiem drobno pokrojonym. Doprawiamy solą i pieprzem (dowolnymi przyprawami, które lubimy). nie musimy odstawiać, aby ostygło. Ponieważ będziemy jeszcze je zapiekać, to możemy je tylko lekko przyrumienić.
Do naczynia żaroodpornego sypiemy na dno makaron, nakładamy na to warstwę mięsa. Następnie warstwę pokrojonej w kostkę cukinii.
Jogurt naturalny mieszamy z ketchupem, dodajemy posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem oraz innymi lubianymi przyprawami. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy do spójnej konsystencji. Zalewamy tym całą warstwę cukinii.
Kroimy pomidory w plastry i układamy następna warstwę na cukinii.
Ścieramy ser na większych oczkach, zasypujemy całość serem, zalewamy wodą, tak aby makaron mógł również się zagotować, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy wszystko do momentu zmiękczenia się makaronu i obserwując, aby ser się zbyt mocno nie przypiekł. Możemy również zmniejszyć później temperaturę, która uratuje danie przed zbyt mocnym spieczeniem.
Smacznego!!