Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7171

Dodano:

Odsłon: 30820

czas na fasolkę... to piękny czas

Składniki

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 1/4 kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, papryka ostra, majeranek
  • 2 pomidory
  • 1 ugotowana marchew
  • 1/2 szkl. tarego sera żółtego
  • 2 jaja
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę (kostka) zeszklić na oleju, dodać mielone, doprawić i smażyć często mieszając (do zrumienienia mięsa).

  2. Obrane pomidory pokroic w kostkę, dodać do mięsa i dusić aż ulegną całkowitej destrukcji- często mieszać.

  3. Wystudzoną masę mięsną wymieszać z fasolką ( obgotowana w osolonej wodzie przez 10 min i pokrojona "na kęs") oraz surowymi jajami i pokrojoną w paski marchewką

  4. Piec 10 min w temp.180 st, po tym czasie posypać tartym serem i zapiekac w identycznych warunkach kolejne 15 min.

  5. Smacznego letniego jedzenia życzę w ten niestety deszczowy i szary dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 06 września 2010 zrobiłam zapiekankę na obiad, na szczęście z 1,5 porcji, bo tak wszyscy prosili o dokładkę, że ledwo wystarczyło :-) pyszności, pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 29 lipca 2010 Przepis super, jak zwykle zresztą u Ciebie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 28 lipca 2010 Masz rację Annawk...to piękny czas i oby trwał jak najdłużej. Będzie super obiadek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 28 lipca 2010 no ładnie, pora śniadaniowa, a mi juz się marzy taki obiadek :-) już sobie wyobrażam jakie to musi być pyszne :-) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olciakrc2012 27 lipca 2010 Pyszności ,uwielbiam fasolkę .Bardzo ciekawy pomysł ,do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 27 lipca 2010 kuchcik 2 - a ja z kolei uwielbiam tę żarówę, byle tylko być na urlopie, ogród, woda ( choćby ze szlaufa), słońce , grill - i ładuję baterie na długą jesień i zimę, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 27 lipca 2010 wygląda baaardzo pysznie a fasolkę moja rodzinka uwielbia więc napewno zrobię według twojego pomysłu bo tak jeszcze nie jadłam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń