Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z fasolki szparagowej i boczku"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 257
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 257
Składniki
Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa umyj, gotuj (osobno) 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Gruszki pokrój na cząstki, oczyść. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj gruszki. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedź. Ziemniaki utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołową.
Boczek rozłóż w formie tak, by końce wystawały poza nią. Na spodzie rozsmaruj piure. Przykryj fasolą, gruszkami i wystającym boczkiem. Piecz ok. 40 min w temp. 200°C. Posyp natką i pieprzem.Źródło: Naj