Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z jabłkami i orzechami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
<strong>Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego</strong>
Makaron ugotuj al dente (na pół twardo) w osolonej wodzie. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z cynamonem oraz rodzynkami (jeśli lubisz bardziej słodkie dania, przypraw cukrem). Połącz masę z makaronem.
Tortownicę posmaruj masłem. Włóż makaron. Serek homogenizowany wymieszaj z mlekiem oraz jajkami. Masę wylej na jabłka. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi oraz rodzynkami.
Wstaw tortownicę do gorącego piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 160°C. Zamiast cynamonu możesz wymieszać jabłka z przyprawą do szarlotki.Źródło: Takie jest życie