Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i sycąca zapiekanka :)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Kalafior i brokuły podzielić na różyczki i gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną cebule. Po 3 minutach dodać pokrojone pieczarki, posolić. Dusić do wyparowania soku. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odlać na cedzaku. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki i połowę startego sera. Wymieszać. Połowę makaronu wyłożyć na dużą blachę, następnie na to kalafior z brokułami i znów resztę makaronu z pieczarkami.
Do śmietany kremówki dodać starty ser, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Zalać zapiekankę i piec ok 30 minut w piekarniku w temp 180 stopni, Smacznego :)