Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, sycąca, po prostu pyszna...
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1727
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 226
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 171
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1727
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 226
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 171
Składniki
Kalafior oraz ziemniaki (w mundurkach) ugotowac al dente. Cebulę zrumienic na maśle, pod koniec dodac mąkę, zalac szklanką wywaru z kalafiora, gotowac,aż powstanie sos.
Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem, na dnie ułożyc różyczki kalafiora wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem, na nich ziemniaki wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem. Następnie podsmażona szynka, sos, i ser żółty. Zapiec w temp. 180 stopni 30,40 minut. Smacznego