Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapustą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 500
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 83
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 500
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 83
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Składniki
Z kapusty wytnij głąb, oddziel od siebie liście, włóż na minutę do gotującej się wody. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Mięso połącz z cebulą, jajkiem, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, ułóż kilka liści kapusty, porcje mięsa, znów liście kapusty. Całość wyrównaj i delikatnie przyciśnij.
Ułóż kolejne warstwy, na górze rozłóż plastry boczku. Piecz przez godzinę, najpierw pod przykryciem, pod koniec odsłoń naczynie, by lekko przypiec boczek.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień