Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z kaszy jaglanej"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 35
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 35
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Kaszę przesmaż na suchej patelni, po czym wsyp do gotującego się lekko osolonego mleka z masłem. Zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.
Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, a następnie dodaj do ostudzonej kaszy. Potem dołóż ubite na sztywno białka z odrobiną soli i żurawinę.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posmaruj śmietaną i posyp cynamonem.
Wstaw zapiekankę na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV