Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z makaronem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
Kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, jajko, pokrojone w kostkę pomidory oraz odciśniętą z nadmiaru mleka kajzerkę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. W rondlu roztop 10 dag masła. Stopniowo dosypuj mąkę, mieszając trzepaczką. Wlej mleko, mieszając gotuj, aż całość zgęstnieje.
Rondel zdejmij z ognia, dodaj gałkę, sól oraz pieprz. Wciąż mieszając, wlej cienką strużką rozmącone żółtko, wsyp starty ser. Na koniec dodaj jogurt, wymieszaj. Połowę beszamelu odłóż a pozostały wymieszaj z 3 makaronu.
Żaroodporną formę posmaruj pozostałym masłem. Na dnie rozłóż makaron wymieszany z beszamelem a na to wyłóż 3 strąków fasolki. Następnie rozłóż mięso i wyłóż na nie odłożony sos beszamelowy.
Na wierzchu rozłóż pozostały makaron i fasolkę. Piecz 30 min w temp. 180°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch posyp pokruszonym serem feta.
50 minut. Porcja: 850 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie