Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z makaronem, kurczakiem i warzywami
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Dodać musztardę, curry, paprykę mieloną, sól pieprz oraz pół drobno pokrojonej papryczki chili , wymieszać, przykryć folią i wstawić do lodówki. W międzyczasie można ugotować makaron oraz przygotować warzywa. Paprykę i cukinię pokroić na mniejsze kawałki, cebule posiekać, pozostałą papryczkę chili pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać paprykę mieloną w proszku, suszoną bazylię, oregano, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Wymieszać i po podsmażeniu przełożyć do miski. Na patelnię dolać trochę oliwy i podsmażyć mięso.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wsypać część ugotowanego makaronu, następnie dodać usmażonego kurczaka
na to podsmażone warzywa, następnie dodać pokrojone pomidory
posypać częścią sera
wyłożyć pozostały makaron, polać całość śmietaną
wsypać pozostałą część startego sera na koniec poukładać plastry mozzarelli. Piec w piekarniku w 180st aż do zarumienienia się sera.