Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty

Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty"

Składniki

  • kilogram kiszonej kapusty
  • kilogram mieszanego mielonego mięsa
  • kg ziemniaków
  • 2 duże pieczarki
  • pół kilograma cebuli
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone smaż na oleju ok. 20 minut. Przypraw. Kapustę kiszoną opłucz, odciśnij, pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.

  2. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj kapustę kiszoną, wymieszaj. Smaż na małym ogniu, mieszając, około 15 min.

  3. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Obierz, pokrój na plasterki. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki.

  4. W lekko skropionym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: pół ziemniaków, połowę kapusty z cebulką, posyp przyprawą do kurczaka.

  5. Ułóż połowę mielonego mięsa i pieczarki. Warstwy powtórz. Wierzch zapiekanki skrop olejem.

  6. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 40 minut.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń