Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z mięsem mielonym

Zapiekanka z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 5106

Pyszna i łatwa w przygotowaniu. Idealny obiad po pracy

Składniki

  • 1 opakowanie świderków
  • 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
  • 2 pomidory
  • zioła włoskie
  • maggi
  • śmietana 30 %
  • pomidory w puszce
  • ser tarty
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • ząbek czosnku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wstawić wodę i ugotować makaron.

    Mięso mielone usmażyć, dodać obrane i pokrojone na małe kawałki pomidory i udusić. Gdy pomidory będą już miekkie dodać trochę maggi.

    Przygotować sos do zapiekanki - śmietanę, pomidory w puszce, czosnek, zioła włoskie, sól i pieprz zblendować.

    Przygotowanie zapiekanki:

    W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron z mięsem, po wierzchu polać sosem, posypać startym serem i piec pod przykryciem przez ok 20 min w temp 220 st. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec przez następne 15 min do zrumienienia sera.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń