Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Cukinie obierz, przekrój wzdłuż na pół. Pestki wydrąż. Cukinie pokrój na małe półplasterki. Formę żaroodporną lekko natłuść oliwą. Ułóż połowę cukinii. Mięso mielone wyrób z jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Połowę mięsa rozłóż na cukinii.
Pomidory umyj, osusz. Trzy pomidory pokrój w plasterki, ułóż na mięsie mielonym. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w cienkie paski. Połowę papryki ułóż na pomidorach. Całość posyp przyprawą do bruschetty.
Rozłóż pozostałą cukinię, rozsmaruj resztę mielonego mięsa. Ułóż pomidory z papryką, posyp przyprawą do bruschetty. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp zapiekankę.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około godziny - jeśli na dnie wyt worzy się woda, zlej ją.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie