Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne składniki, ale smak.......niebanalny!!! Polecam...można się miło rozczarować smakiem.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 114
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 251
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 92
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 114
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 251
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 92
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Ryż gotujemy. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostke cebule. Dodajemy mieso. Wciskamy do mięsa czosnek i przyprawiamy na ostro ( jak kto lubi ). Do dużego naczynia żaroodpornego wkładamy połowę ( najlepiej jak jeszcze jest cieply ) na to wykładamy całe mięso, polewamy ketchupem, kładziemy na to trochę sera. Przykrywamy resztą ryżu, kładziemy na to ser, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku ok 30 min pod przykryciem ( ok 160 stopni ) Przed podaniem polewamy ketchupem...Pychaaaaaaaaaa. Smak naprawde zaskakuje!!!