Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z ostrym kurczakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Bulion zagotuj, dodaj koncentrat, cukier, paprykę, masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj, gotuj kilka minut.
Natrzyj udka lubczykiem roztartym z przyprawą do kurczaka i wstaw na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego (27 x 22 cm) wsyp ryż, wlej połowę zalewy i wymieszaj. Następnie ułóż udka, pociętą w krążki cebulę i przekrojone na pół pomidorki.
Zalej całość resztą zalewy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Po 40 minutach rozłóż na zapiekance pokrojony w plastry ser mozzarella i piecz jeszcze 20 minut.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV