Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z pieczarkami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Składniki
Warzywa obierz, opłucz. Pieczarki oczyść. Przygotowane pokrój w plasterki. Boczek potnij w kosteczkę. Duże żaroodporne naczynie posmaruj grubo masłem. Ułóż w nim warstwy ziemniaków, cebuli, pieczarek i boczku. Na wierzchu powinny znaleźć się ziemniaki. Każdą warstwę lekko posyp solą, pieprzem oraz ziołami.
Śmietanę połącz z jajkami. Polej zapiekankę. Rozgrzej piekarnik do 190°C. Piecz 70 minut. Danie posyp żółtym serem i piecz 10 minut, aż ser się zrumieni.Źródło: Naj