Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka szybka, prosta i zrobiona z tego co miałam w lodówce. Zatopiona w sosie pomidorowym który powstał z domowego przecieru.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Cebule dwie sztuki kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję przecier pomidorowy i przesmażam razem aż zrobi się gesty, doprawiam solą pieprzem, czubricą.
Makaron gotuję według instrukcji opakowania.
Trzecią cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki, doprawiam sól, pieprz.
Do naczynia do zapiekania przelewam sos, układam makaron, pieczarki, ser starty, kawałki kabanosa, paprykę. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół na 30 minut wstawiam zapiekankę. Posypuję koperkiem i bazylią przed podaniem.