Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z porów i ryby"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Dodaj sól, pieprz oraz maggi i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, a następnie dolej śmietankę i jeszcze chwilę podduś.
Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory. Na koniec posyp całość startym serem i włóż na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekankę podawaj z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!
<strong>Pani Anna Mika</strong>Źródło: Dobry Tydzień