Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca zapiekanka idealna na piątkowy obiad ;) Przepis inspirowany zapiekanką rybną ze strony przepisy.pl z moimi modyfikacjami.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Składniki
Ziemniaki podgotować na półtwardo, odcedzić i pociąć w plasterki. Brokuły zblanszować, przelać zimną wodą. Pomidora sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Fileta pociąć na małe kawałki, przyprawić. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ziemniaki, następnie kawałki ryby, brokuły, pomidory. Można posypać koperkiem dla większego aromatu.
Jaja roztrzepać ze śmietanką, dodać prażoną cebulkę, sól pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać starty żółty ser i wlać do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika, zapiekać ok 40 minut w temp. 180 stopni (do momentu ścięcia się jajek)