Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna para, ziemniaki i sos grzybowy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
Ugotowałam obrane ziemniaki w całości w osolonej wodzie. Boczniaki usmażyłam na pokrojonej cebuli. Dodałam odrobinę wody do nich i rozpuściłam sery topione, gdy sos miał odpowiednią konsystencję dodałam jeszcze trochę sera żółtego, żeby się rozpuścił. Po wyłączeniu ognia dodałam zahartowana śmietanę.
Do wysmarowanej formy dałam warstwę plastrów ziemniaków, na to ułożyłam ziemniaki w całości i całość zalałam sosem. Z wierzchu zapiekankę posypałam startym serem. Piekłam godzinę w 175 stopniach pod przykryciem z papieru do pieczenia aby ser się nie zesechł. Smacznego :)