Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy, lekki i przyjemny sposób na zrobienie porządków w lodówce :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w kawałki (większe ładniej wyglądają po zapieczeniu), a szynkę w kostkę. Całość podsmażyłam na patelni.
Wszystko przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Dodałam fetę i przekrojone w pół pomidorki koktajlowe. Jajko wymieszałam z śmietanką i przyprawami, a następnie przelałam masę do naczynia. Na górze ułożyłam kawałki mozzarelli i posiekaną pietruszkę. Piekłam ok. 20 min w 180 C.