Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z tortellini

Zapiekanka z tortellini

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14040

Dodano:

Odsłon: 1516

Wspaniałe danie na niedzielny obiad.

Składniki

  • Tortellini z mięsem 1 opakowanie
  • Papryka kolorowa ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Oliwa 5 łyżek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Suszone oregano do smaku
  • Pomidory krojone w puszcze 1 puszka
  • Bulion warzywny 125 ml
  • Ser wędzony 25 dag
  • Świeże zioła do dekoracji
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę, cebulę oczyścić, pokroić, dodać zmiażdżony czosnek i przysmażyć na oliwie z przyprawami do smaku. Dodać pomidory razem z zalewą, wywar i gotować powoli przez 5 minut. Tortellini gotować przez 1 minutę w osolonej wodzie i odcedzić. Dodać do sosu, wsypać połowę startego sera, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Po upieczeniu możemy ozdobić świeżymi ziołami i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń