Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Składniki
Umyj i oczyść pieczarki. Pokrój je w grube plastry.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż pieczarki przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekaną cebulę. Podsmażaj jeszcze około 3 minuty, a następnie zdejmij z patelni.
Na gorącą patelnię wlej śmietanę, a po chwili bulion. Duś kilka minut.
Natłuść odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. 6. Posól i popieprz ziemniaki.
Wyłóż na nie zarumienione pieczarki oraz cebulę.
Oprósz majerankiem .
Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z sosem powstałym ze śmietany i bulionu.
10. Wlej sos do naczynia. Zapiekaj ok. 20 minut w 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień