Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ze schabem w pieczarkach

Zapiekanka ze schabem w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14137

Dodano:

Odsłon: 823

Schab zapiekany w serze żółtym i winie, w towarzystwie pieczarek... Pycha!

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab pokroić w plastry o grubości 2 cm, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron na złoto. Posypać solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć wędzonką, posypać drobno posiekanymi pieczarkami. Ser zetrzeć i podgrzać z winem na wolnym ogniu do rozpuszczenia (lecz nie zagotować). Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20-25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 21 listopada 2016 Z termoobiegiem 180 st. 10 min wystarczy. Pysznie tu BARDZO!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń