Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ze schabu z kaszą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Schab pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawami i zalej mlekiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a następnie usmaż na oleju.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (uważaj, by nie rozgotować).
W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułóż: kaszę, połowę sosu pieczarkowego, schab, połowę startego sera i natki. W ten sposób przygotuj dwie warstwy.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Udekoruj natką.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV