Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Szpinak umyj, przebierz z brzydkich liści, wytrzyj ręcznikiem kuchennym i posiekaj.
Cebulę i por drobno potnij, po czym zeszklij na oliwie.
Gdy ostygną, wymieszaj je ze szpinakiem, roztrzepanymi jajkami, pokrojoną w kostkę fetą oraz solą i pieprzem.
Do wysmarowanej margaryną brytfanki nałóż połowę ciasta filo. Pokryj je farszem szpinakowym i ponownie rozłóż płaty ciasta.
Na wierzchu rozsmaruj cienką warstwę margaryny i natnij całość na trójkąty.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcal.Źródło: Kurier TV