Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ze szpinakiem

Zapiekanka ze szpinakiem

Autor: mika0611

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 27.01.2012

Odsłon: 1583

Szybkie, tanie, w samy raz na wieczór a i dzieciaki nie gardzą:)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. - cebule pokroić w kostkę, czosnek wycisnąć przez urządzenie do tego służące lub zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach - na 1 łyżce masła podsmażyć cebule i czosnek wraz z dużą ilością wegety - makaron ugotować, po ugotowaniu wymieszać go w misce z cebulą i czosnkiem - szpinak podsmażyć na patelni na 1 łyżce masła na papkę w celu rozmrożenia - po usmażeniu-rozmrożeniu szpinaku połączyć go z makaronem, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i oregano (troszkę) - wszystko wymieszać - wysmarować 1 łyżką masła naczynie żaroodporne - całość wyłożyć na naczynie - na wierzch nałożyć dość szczelnie plastry żółtego sera - na ser posypać solą, pieprzem, słodką papryką i oregano.

  2. Piec w 180 stopniach ok 25 minut. Polecam do tego bagietki z masłem czosnkowym:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń