Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z grzybami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Wyłożyć w nasmarowanej masłem formie. Rozbełtać jajka ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sosem zalać ziemniaki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC na 30 minut.
Pieczarki pokroić w plasterki (kurki zostawić w całości). Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę pokrajaną w piórka, dodać grzyby, udusić, doprawić.
Podpieczone ziemniaki wyjąć ostrożnie z piekarnika. Posypać posiekaną natką. Obłożyć plastrami mozzarelli (dwa odłożyć). Na to wyłożyć grzyby, udekorować paskami odłożonego sera. Ponownie zapiekać całość 10 minut.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium