Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jednogarnkowe, więc szybko i smacznie można przygotować fajny obiad ;)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Cebulę skroić w pióra i zeszklić na oliwie. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Majonez połączyć z jogurtem i wszystkimi przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na plastry, zanurzyć w jogurcie.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem i pokroić część ziemniaków, następnie wyłożyć połowę mięsa. Na mięso zetrzeć ser na dużych oczkach i przykryć połową cebuli. Całość przykryć połową odcedzonej kukurydzy. I ponownie ziemniaki itd.
Całość zalać jogurtowym sosem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!