Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana ze schabem i pieczarkami
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 714
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 714
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w 1cm plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Ziemniaki posypać połową startego żółtego sera. Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dużą kostkę, po czym wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć kilka minut. Dodać umyte i obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusić do momentu aż odparuje woda. Następnie dodać pokrojoną w grube półtalarki cebulę i dusić kilka minut, zalać wszystko śmietaną. Doprawić i czekać aż wszystko się połączy. Gotowy farsz wyłożyć do naczynia. Wierzch posypać resztą sera, naczynie żaroodporne zamknąć przykrywką i piec 1h.