Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14137

Dodano:

Odsłon: 3712

Smaczne danie na szybki obiadek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić w grube plastry. Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, po środku ułożyć odsączony kalafior a w koło plastry ziemniaków. Jajka zmiksować z startym serem, śmietaną i przyprawami do smaku. Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Bezpośrednio przed podaniem, posypać pokrojoną w kostkę szynką i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń