Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14312

Dodano:

Odsłon: 9486

Sycące danie na obiad.

Składniki

  • Ziemniaki ugotowane 80 dag
  • Kalafior 1 szt.
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Kwaśna śmietana 1 szklanka
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Masło do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny do smaku. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać na przemian ziemniaki i różyczki kalafiora. Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku i zalać przygotowane warzywa.. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń