Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki bolognese

Zapiekanki bolognese

Autor: justi_117

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 18

Dodano: 24.07.2010

Odsłon: 1733

Zapiekanki są na prawdę dobre, myślę że wszystkim posmakują :)

Składniki

  • bagietki lub kromki chleba, w zależności od ilości osób i apetytu
  • mięso mielone, 0.5 kg
  • sos do spaghetti bolognese, 1 szt
  • ser żółty (plasterki lub starty na tarce), wg uznania
  • oregano, wg uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować sos do spaghetti bolognese. Gotowy sos nakładać na kromki chleba, posypać startym serem (lub położyć plasterki) i posypać oregano. Wstawić do piekarnika 180 - 200 stopni, piec aż ser się rozpuści. Ja z podanych składników otrzymuję porcje dla 2-3 osób, bo mój chłopak je lubi i sporo ich zjada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń