Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki na ciescie francuskim

Zapiekanki na ciescie francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1647

Dodano:

Odsłon: 13524

Bardzo szybkie do wykonania, swietnie nadaje sie na zakaske na kazda okazje, swietnie smakuje na cieplo i na zimno

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijamy kroimy na prostokaty, rogi lekko zawijamy by byly grubsze, tworzac bariery i by roztapiajacy sie ser w czasie pieczenia nie wylewal sie poza ciasto,papryki kroimy na cienkie plasterki, na kazdy uformowany kawalek ciasta kladziemy po plasterku szynki po kilka kawaleczkow papryki a na gore po grubym plastrze sera plesniowego,

  2. Wkladamy do pieca mocno nagrzanego 220- 240 stopni i pieczemy okolo 20minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń