Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki z duszoną cebulą i kiełbasą

Zapiekanki z duszoną cebulą i kiełbasą

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1631 Ocena: 37758

Dodano: 07.12.2016

Odsłon: 3897

Gdy dopada nas nagły atak na jakąś przekąskę, zjawiają się zapiekanki w każdej formie. Wszystko zależy od tego, co mamy w lodówce.

Składniki

  • 3 cebule
  • 2 pętka kiełbasy śląskiej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • koperek
  • 100 g startego sera mozzarella
  • ogórki konserwowe
  • ulubiony chleb
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w piórka. Szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną na plasterki (3-4 mm) kiełbasę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem koncentratu, od czasu do czasu mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Kromki chleba posypujemy startym serem, posiekanym koperkiem, układamy duszoną cebulę z kiełbasą. Zapiekamy 5 min w temperaturze 180°C. Na wierzch, przed podaniem, układamy plasterki ogórków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń