Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele bakłażana - koniecznie wypróbować. PS: doskonale sprawdzi się z makaronem następnego dnia.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Obrałem szalotki, posiekałem je. Bakłażana pokroiłem w kostkę. Wymieszałem z oliwą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Włożyłem do żaroodpornego naczynia. Zapiekałem 15 minut. W tym czasie pokroiłem pomidory w kostkę i dodałem do bakłażana raze z orzeszkami piniowymi i rodzynkami. Zapiekałem ponownie do czasu, aż wszystkie składniki zapiekanki były chrupiące. Na koniec ułożyłem na wierzchu pokrojoną na kawałki mozzarellę i zapiekałem do czasu, aż ser się rozpuścił. Należy podać od razu, gorącą np. z chrupiącą bagietką.