Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany Dorsz

Zapiekany Dorsz

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 291

W sam raz na piątkowy obiad :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety opłucz i osusz. Oprósz pieprzem oraz kminkiem. Odstaw na około 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w cząstki i obgotuj. Podsmaż na oleju i dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

  2. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw mieloną papryką. Chwilę smaż. Dodaj drobno pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Sos wylej na ziemniaki, ułóż dorsza. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń