Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 7811

Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne..

Składniki

  • sznycli albo piersi z indyka, 1 Kg.
  • cebulowa zupa w torebce, 1
  • kubek śmietany, 1 szt.
  • łyżka musztardy ( do smaku ), 1
  • łyżka przecieru pomidorowego ( do smaku ), 1
  • łyżka sosu worcestershire ( do smaku ), 1
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Mięso pokroić w paski i wymieszać z zupą cebulową. Śmietanę wymieszać z musztardą i przecierem pomidorowym. ► Mięso ułozyć na dnie żaroodpornej formy i pokropić połową sosu śmietanowego. Całość przykryć folią aluminiową. ► Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C / Termoobieg / Następnie zdjąć folię aluminiową i oblać resztą sosu z domieszaną odrobiną sosu worcestershire i piec jeszcze przez 20 – 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malta14 21 maja 2011 Zapraszam madera ... kiedy chcesz sie wprowadzic ha ha ha ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 20 maja 2011 Faktycznie przepisy super chyba zamieszkam na twoim profilu:-))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 29 kwietnia 2011 Zapowiada się smacznie. Z wielką chęcią skorzystam!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koczan83 28 kwietnia 2011 Wlasnie wyprobowalam, bardzo smaczna zapiekanka! Na pewno nie raz zagosci na naszym stole.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 22 kwietnia 2011 Bardzo podobają mi się wszystkie Twoje przepisy - trafiają w moje gusta :) Smaczne, a niekłopotliwe w przygotowaniu :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń