Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem

Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1888 Ocena: 43406

Dodano:

Odsłon: 1090

Jak my kochamy takie szybkie dania, pełne smaku, pełne aromatu <3 tym bardziej jeśli chodzi o ryby i owoce morza. Zawsze jesteśmy na tak ;)

Składniki

  • 600 g dzikiego łososia pacyficznego
  • 2 gruszki
  • 100 g sera pleśniowego blue
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 600 ml białego wina wytrawnego
  • 50 ml syropu waniliowego
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Filet z łososia dzielimy na porcje, usuwamy ości, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy jogurtem.
    Gruszki obieramy i gotujemy w winie z dodatkiem syropu waniliowego, studzimy i kroimy na plastry, układamy na rybie.
    Ser kroimy na plastry, układamy na gruszce.
    Całość zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń