Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany schab z pieczarkami i serem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 60
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 60
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Z masła, mąki oraz mleka przygotuj sos beszamelowy. Wsyp 10 dag startego sera, zioła, pieczarki i przypraw. Sosem polej schab. Wierzch posyp resztą sera. Zapiekaj 10 min w temp. 170°C.
Porcje 6 50 min Cena 2,90 zł Kalorie 245 kcal
Przepis Anity Długołęckiej z Karniewa</strong>Źródło: Takie jest życie