Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany schab z pieczarkami i serem

Zapiekany schab z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Zapiekany schab z pieczarkami i serem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.

  2. Z masła, mąki oraz mleka przygotuj sos beszamelowy. Wsyp 10 dag startego sera, zioła, pieczarki i przypraw. Sosem polej schab. Wierzch posyp resztą sera. Zapiekaj 10 min w temp. 170°C.

  3. Porcje 6 50 min Cena 2,90 zł Kalorie 245 kcal

  4. Przepis Anity Długołęckiej z Karniewa

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń