Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 84
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1645
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 84
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1645
Składniki
Rukolę przełóż do misy, wymieszaj z kawałkami cykorii i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy podpiecz w piekarniku. Następnie wykrój z kromek 12 kółeczek i ułóż na nich plastry koziego sera.
Oczyść gruszki, obierz i każdą z nich przekrój na sześć części. Na patelni rozgrzej miód, dolej czerwone wino i wymieszaj. Następnie wrzuć gruszki i orzechy włoskie. Całość podgrzej na małym ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie wyjmij gruszki i orzechy, a sos odstaw do wystygnięcia. Do marynaty wlej ocet balsamiczny i wymieszaj. Podgrzej kilka minut i odstaw do wystudzenia.
Tosty z serem włóż do nagrzanego piekarnika i poczekaj, aż ser lekko się rozpuści. Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj gruszki i orzechy, połóż tosty z serem i wszystko dopraw miodowo-balsamicznym sosem, solą i pieprzem.Źródło: Na żywo