Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Schab pokroić na 10 plastrów, zbić tłuczkiem każdy na grubość ok 3 mm i tak, aby osiągnęły kształ prostokąta. Każdy rozbity kotlet posolić.
Pomidory zblanszować (zalać wrzątkiem i po chwili zdjąć skórkę. Pokroić je w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzuć pomidory, dodać do nich oregano. Smażyć, aż pomidory zmienią się w sos. Sos posolić i popieprzyć do smaku - musi być wyrazisty!
Ser pokroić w słupki ok. 0,5cm grubości i szerokości oraz ok 5 cm długości.
Każdy posolony kotlet smarować niewielką ilością sosu pomidorowego, na brzegu układać ser i zwijać kotlet, tak aby ser znalazł się w środku "zraza". Przygotowane zawijańce układać w brytfance żaroodpornej z odrobiną oleju na dnie.
Po ułożeniu zawijaców, do patelni na której robiliśmy sos dodać odrobinę przegotowanej wody i zalać tym zawijańce. Piec godzinę w ok 220 stC. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego!