Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z botwinki"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 12
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 515
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 12
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 515
Składniki
Z apetycznym sosem. Zawijańce są tak kolorowe, że nie trzeba ich dodatkowo dekorować. Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina
Buraczki ugotuj w małej ilości wody. Osącz, pokrój w słupki. Rzodkiewki oczyść, pokrój. Ogórek pokrój w słupki. Jajka pokrój w kostkę. Serek wiejski, ser feta i koperek utrzyj, przypraw.
Liście botwinki zanurz we wrzątku na ok. 1 min, usuń ogonki. Skrop octem, oprósz solą. Ponownie zalej małą ilością wrzątku tak, by wszystkie były zanurzone, ostudź. Liście osącz, ułóż wierzchami do góry. Posmaruj masą serową, ułóż warzywa, zwiń.
Sos: buraczka ugotuj. Zmiksuj z jogurtem, serem feta i czosnkiem, przypraw. Zawijańce podaj z sosem.
Do nadzienia można dodać ugotowany biały ryż, wtedy przekąska zamieni się w danie obiadowe.Źródło: Chwila dla Ciebie