Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijańce z indyka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 911
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 911
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz przez 30 minut. Czosnek pokrój w plastry. Paprykę obierz, wytnij nasiona, pokrój w kostkę. Indyka umyj, pokrój na małe kawałki.
Przygotuj marynatę, wlej do miski. Włóż mięso, dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę do lodówki. Wszystkie nabijaj na patyczki.
Smaż na patelni grillowej z każdej strony przez 10 minut lub upiecz na grillu elektrycznym. Podawaj z jogurtem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień